5 Ağustos 2010 Perşembe

1.Performans Yönetimi Nedir?

Performans yönetimi, strateji ve insanların yeteneklerinin iş hedefleriyle bütünleştirilerek geliştirilmesi, organizasyon hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik bir sistemler bütünüdür. Performans Yönetiminde stratejik işler, uzun vadeli hedeflerle uyumlu ve yönetim uygulamaları ile iç içe bulunmaktadır.

Performans yönetiminin etki alanı iki alt başlıkta toplanabilir:
  • Dikey entegrasyon: Şirket, bölümler ve bireysel hedeflerle bağlantı.
  • Yatay entegrasyon: İnsan kaynakları yönetimi, özellikle organizasyon geliştirme, İnsan Kaynakları geliştirme uygulamaları ile ilişki.

Performans Yönetimi kavramının anlaşılmasına yardımcı olacak bazı tanımlara ve uzmanların görüşlerine yer verirsek:

Etkin bir performans yönetim sistemi, bireysel performansın değerlendirilmesini, organizas-yonun vizyon, misyon ve hedeflerini aynı düzende ele alır. - American Compensation Association (1996)

Performans Yönetimi Sistemi, başarının tanımlandığı ve paylaşıldığı, insanların başarı odaklı yönlendirilmesi ve geliştirilmesi için kısa ve uzun vadede yapılacakları kapsayan bir süreçtir. - Armstrong (1994)

Performans Yönetimi, takım ve bireylerin planlı hedefler ve standartlar üzerinde anlaştığı, organizasyon sonuçlarının daha iyi gerçekleştirilmesini sağlayan bir yöntemdir. - Armstrong � Murlis (1994)

Performans Yönetiminin temelini, bireylerin yetkinlik ve sorumluluklarıyla, anlaşılabilir ve başarılabilir hedeflerin, organizasyon hedefleriyle bütünleştiği, başarıya yönelik destek ve motivasyon oluşturur. - Lockett (1992)

Performans Yönetimi, şirket hedeflerinin başarılması için birey ve takım performansının geliştirilmesine yönelik sistematik bir yaklaşımdır. - Hendry, Bradley, Perkins (1997)

Performans Yönetiminin amaçları, bireysel ve takım performansının sürekli gelişimi, organizasyon verimliliği ve strateji odaklı gelişimin devamlılığının sağlanmasıdır. - Philpott � Sheppard (1992)

Performans Yönetimi, çalışanların mümkün olduğunca organizasyon ihtiyaçlarına doğru, gereken etkinlik ve verimlilikle işe yönlendirilmesi ve desteklenmesidir. - Walters (1995)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder